söndag, april 26, 2009

Brunch i solenskenet på Kvarngärdesgatan

Idag på förmiddagen serverades en liten medelhavsinspirerad Brunch till några vänner.
Alla recepten kommer inte här men när man skapar en Brunch så brukar jag tänka att nyckelorden som vanligt är god smak med VOLYM på varje rätt. Man lyckas ofta inte med att hålla på med en massa rätter utan fokucera på några goda, så att du själv även hinner vara med.
Och glöm inte en god söt avslutning...den väntar alla på.

Bruchen bestod idag av fat med:
1. Fruktsallad i glas
2. Extra fat med melon och delad kiwi
3. Tre orters Charkuterier, Rostbiff, Milano salami och kryddig Rysk Salami
4. Brie med soltorkad tomat
5. Inlagd röd paprika med balsamicosirap och bladpersilja
6. Chilirostade potatishalvor med squach och Kalamataoliver
7. Foccacia med färskost och rosmarin
8. Kvisttomater
9. Våfflor med hemkokt blåbärssylt & grädde
10. Nypressad apelsinjuice


En Foccacia signalerar medelhav, fyll den med precis det du själv vill...vi bakade på 40g jäst, 5dl vatten, 4dl Durumvetemjöl, 1l Vetemjöl special, salt och kryddor. Ett tips är att göra ordning degen kvällen innan genom att blanda och direkt baka ut den på en plåt, ställ i kylen över natten. Tag fram ca 20min innan gräddning i ca 35-40min i 175g ugn.
Lite charkuterier är uppskattat, för dagen är fatet dekorerat med sltgurkor...passar bra att svalka sig med i värmen.
Lite ugnsrostade grönsaker gör att alla blir mätta....potatis tycker de flesta om, liten som stor!
En liten sallad på inlagd paprika, bladpersilja och balsamsirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar