fredag, april 10, 2009

Sardeller, ägg & krutonger på romansallad med jordgubbar

En sallad behöver inte alltid vara så klassisk...såhär på Skärtorsdagen blev en lätt lunch perfekt inför morgondagens påskmat. När värmen kommer är salta sardeller med kapris perfekt, titta gärna efter de som är inlagda i en glasburk istället för konserv, de är oftast mjukare och mjällare i sin konsistens, så att de nästan smälter på tungan! Den här rätten gör du på 10 minuter...max!

Ingredienser, 2 personer:
10st Sardeller med kapris
6st stora blad romansallad, grovriven
5cm Gurka, urkärnad och grovskuren
1/2st Röd lök, skuren i båtar
6st kalamataoliver
20st Gröna kärnfria druvor
5st Jordbubbar, skuren i skivor
1st Ekologiskt ägg, hårdkokt, skalat och delat i fyra klyftor
1/2dl Ceasardressing, se tidigare recept på bloggen
2st Formbrödsfranskor

Såhär kan man göra:
1. Koka ägget i ca 7min, kyl det sedan. Skala och klyfta.
2. Rosta formbrödsfranskorna, skär i grövre bitar.
3. Romansalladen blandas med Ceasardressingen.
4. Lägg upp romansalladen på tallrikar.
5. Arrangera övriga ingredienser ovanpå.

Tips: Vill du lyxa till det lite så kan man alltid steka brödbitarna i en panna i lite olivolja med förslagsvis lite vitlök, persilja och chili. Lägg upp på hushålspapper och låt svalna av...helt plötsligt har brödbitarna förvandlats till krutonger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar