Ingredienser, 2 personer:
10st Sardeller med kapris
6st stora blad romansallad, grovriven
5cm Gurka, urkärnad och grovskuren
1/2st Röd lök, skuren i båtar
6st kalamataoliver
20st Gröna kärnfria druvor
5st Jordbubbar, skuren i skivor
1st Ekologiskt ägg, hårdkokt, skalat och delat i fyra klyftor
1/2dl Ceasardressing, se tidigare recept på bloggen
2st Formbrödsfranskor
Såhär kan man göra:
1. Koka ägget i ca 7min, kyl det sedan. Skala och klyfta.
2. Rosta formbrödsfranskorna, skär i grövre bitar.
3. Romansalladen blandas med Ceasardressingen.
4. Lägg upp romansalladen på tallrikar.
5. Arrangera övriga ingredienser ovanpå.
Tips: Vill du lyxa till det lite så kan man alltid steka brödbitarna i en panna i lite olivolja med förslagsvis lite vitlök, persilja och chili. Lägg upp på hushålspapper och låt svalna av...helt plötsligt har brödbitarna förvandlats till krutonger!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar