Ingredienser för 4 personer:
4st Laxfilebitar á ca 130g
2msk Olivolja
Havssalt
Medelhavsragu:
10st Sardellfiler, finst skurna
4msk Kapris, grovt hackad
1st Röd lö, finhackad
4msk Färsk dill, grovt skuren
4msk Olivolja
Salt & Peppar från kvarn
Varma grönsaker:
1st Röd paprika, skuren i grova bitar
15cm Grön gurka, delad på mitten och kärnhuset bortgrövt, skuren i grövre bitar
Salt & peppar från kvarn
Lite dippsås:
2dl Turkisk yoghurt
10st Basilikablad, fint rivna eller skurna
2krm Chilipeppar, torkad
1msk Olivolja
1tsk Citronsaft
Salt & Peppar från kvarn
Gott till:
Körsbärstomater på kvist
Citronklyfta
Pressad potatis
Såhär kan man göra:
1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen, ställt kallt.
2. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka mjuka.
3- Pensla laxen med lite olivolja och krydda med lite havssalt.
4. Ugnsbaka laxen i en smord form i ugnen, 150g ca 12-15min.
4. Blanda alla ingredienser till medelhavsragun i en bunke.
5. Fräs gurkan och paprikan i en kastrull.
6. Häll av vattnet från potatisen och pressa dem.
7. Lägg upp allt på en tallrik och avnjut fisken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar