söndag, april 05, 2009

Chili & Currybakad kålrot med glacerad fläsknoisette, mango chutney

I USA är sötpotatis rellativt vanligt, motsvarigheten man kan använda istället för att betala hutlösa kilopriser för sötpotatisen -Kålroten. En underskaddad gamal rotfrukt som i övrigt för en slumrande tillvaro. Ikväll hettade vi upp den genom att tillföra en kryddblandning av chilipeppar, Curry, Koriander och Spiskummin. Du kan serverade vad du vill till den ugnsbakade kålroten men ikväll blev det en fläsknoisette med lite mango chutney.

Ingrdienser för 3-4 personer:
4st Fläsknoisetter, ca 120g/st
½dl Sweet Chilisås
1st Kålrot, normalstor
2st Gula lökar
4st Potatisar
1/4st Rotselleri
1dl Mango Chutney
Kryddblandning:
2msk Olivolja
1tsk Koriander
1tsk Chlipeppar
1tsk Spiskummin
1tsk Curry

Såhär kan man göra:
1. Skala alla rotfrukter och skär dem i grova bitar, ca 3x3cm.
2. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen.
3. Lägg allt i en ugnsfast form och vänd runt kryddblandningen ordentligt. Ugnsbaka ca 40min i 200g, eller tills rotfrukterna känns mjuka, prova med en sticka.
4. Grilla fläsknoisetterna i en grillpanna, ca 3min på varje sida tills klar köttsaft tränger upp.
5. Pensla på sweet chilisåsen och vänd runt noisetterna snabbt i pannan.
6. Lägg upp allt på en tallrik, servera med mango chutney och en fräsch sallad.
7. Om du har tillgång till lite färsk koriander garnera gärna med det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar