onsdag, juli 28, 2010

Tonfiskröra med gräslök och cayenne

Egentligen skulle det ha blivit tonfisksallad ikväll, och det blev det också, eller snarare en variant på det. Men varför inte göra det lite roligare och grilla på ett par baguetter med en kryddig vitlöksolja och klicka på lite tonfiskröra med smak av gräslök och cayenne istället, lite sallad kan man alltid servera vid sidan om...de små grillade underverken passar perfekt på sommarens buffébord och jag kan tänka mig att ett glass rosé skulle passa alldeles förträfligt till. Skall prova att byta ut gräslöken mot lite mer asiatiskt inspirerat med koriander och lime en annan gång...något jag kände skulle fungera bra ihop!

Ingredienser till ca 4-5 toaster:
1st Tonfiskburk i olja, avrunnen
4msk Cremé fraiche
4msk Färskost
1/2dl Bulgarisk vitost
2msk Salladslök, finhackad
2msk Gräslök, finskuren
2msk Dill, finskuren
2msk Citronsaft
2-3krm Cayennepeppar
4-5st Baguetteskivor
2msk Vitlöksolja (ett tips köp billiga inlagda vitlökar i olja och använd oljan till att pensla bröden med, släng ner vitlökarna i en Bolognese någon annan gång...)
Havsalt & svartpeppar från kvarn.

Såhär kan man göra:
1. Blanda alla ingredienser till tonfiskröran. Smaka av med havssalt & svartpeppar från kvarn.
2. Skiva baguetten och pensla med vitlöksolja, grilla i en grillpanna ca 2-3min per sida.
3. Klicka på tonfiskröran på de grillade baguettebröden, garnera med lite gräslök.
4. Servera gärna med lite sallad vid sidan om....

Tips: Naturligtvis vinner tonfiskröran på att mogna över natten i kyl...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar