
Ingredienser till 4 personer:
600g Rödspätta, 4st filér
Koklag:
4dl Vatten
0,5dl Vittvinsvinäger
2msk Flytande fiskfond, koncentrerad
4st Dillkvistar
1st Lagerblad
Lite slantad morot
Några vitpepparkorv
Färskpotatissallad:
ca 10st Färskpotatisar, delade och kokta
2st Kvisttomater, skålade, urkärnade och tärnade
4msk Olivolja
2msk Vittvinsvinäger
Havssalt
Svartpeppar
Färsk dill
Färsk basilika
Saffransås:
2st Äggulor
3msk Vittvinsvinäger
2dl Rapsolja
2st Vitlöksklyftor, pressade
2-3 Knivsuddar saffran
ca 6-8 Tabasodroppar
2msk Hackad dill
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Gott till:
Citronklyftor
Såhär kan man göra:
1. Börja med saffranssåsen, den mår bara bättre om den får stå och mogna i kylen så långe som möjligt...gärna över natten. Du gör såsen som en majo fast saffranssåsen skall vara lite rinnande i konsistensen. Vispa äggulorna med vinägerns fluffigt, tillsätt sedan oljan droppvis, smaka av med alla andra ingredienser.
2. Fisken: Koka upp alla ingredienser till lagen, rulla rödspättefiléna och lägg i en bunke, häll över den kokande lagen, låt rödspättan bli klar i den varma lagen, detta tar ca 12-15min beroende på hur hårt du rullar filérna. Kolla så fisken är helt kokt genom att den är vit och fast i köttet.
3. Salladen: Koka den skrubbade färskpotatisen och låt den svalna något, blanda ihop med alla andra ingredienser.
4. Servera salladen på tallrik, lägg den ihoprullade fiskfilén på toppen och skeda över saffranssåsen, garnera med dillen och basilikan. Lite citron är gott till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar