måndag, juli 26, 2010

Potatis & fårostsallad med krispig bacon i baguette

Det blev en liten man tager vad man haver macka till lunch idag. Men det blev riktigt gott och faktisk så blev det ett i raden av recept på potatissallad som man enkelt svänger ihop. Salladen blev riktigt krämigt och smakrikt med fårosten, den mortlade oreganon ger det hela lite ytterligare medelhavskänsla. En snabblagad och god lunch som passar lika bra som en sen kvällsmacka...

Ingredienser till 2 personer:
4st Kokta stora skalade färskpotatisar, tärnade
1st Vårlök, skivad
1/2dl Cremé fraiche
50g Fårost
2msk Kapris
0,5dl Hackade fröna oliver med piemento
2krm Oregano, mortlad
Salt- & svartpeppar från kvarn
Färska örter tex baslika och bladpersilja
1pkt Bacon
1/2st Stor baguette

Såhär kan man göra:
1. Stek baconet i en stekpanna utan matfett, låt baconet "rinna av" på lite hushållspapper.
2. Dela baguetten i 2 delar och sedan mitt itur, rosta i en brödrost.
3. Blanda alla ingredienser till potatis och fårostsalladen, ett tips är att röra ut fårosten i cremé fraichen så fördelas osten bra.
4. Klicka ut lite sallad på varje rostad brödbit, toppa med baconet och lite färska örter. Lägg sedan locket ovanpå allt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar