En klassisk potatissallad hör sommaren till, speciellt om du skall bjuda många gäster. Den blir godast om du låter den stå i kylen ca 3h och mogna, då kommer smakerna fram...Sprang över lite torkade oliver i god olivolja på Hötorget häromdagen, de passade perfekt till vitlökssmaken.
Örterna kan man inte använda för mycket av...ta den som finns...! Att servera till...ja det mest passar perfekt i sommarhettan!
Ingredienser till ca 6-8 personer:
1l Skivad och kokt färskpotatis
1st Röd lök, skuren i halvmånar
1dl Majonnäs
3dl Meze yoghurt
2msk Olivolja
4msk Dijonsenap
4st Saltgurkor, skuren i tunna skivor
4msk Kapris, lätt hackat
2msk Kaprisspad
3st Vitlökar, finrivna
½tsk Dragon, mortlad
2msk Bladpersilja, finskuren
2msk Dill, finskuren
2msk Basilika, finskuren
½st Citron, fint raspat skal
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Torkade oliver
Såhär kan man göra:
1. Skruba och skiva färskpotatisen, sjud dem klara i lättsaltat vatten, häll av och kyl potatisen.
2. Blanda ihop 1dl majonnäs med 1dl Yoghurt så majonnäsen rörs ut ordentligt.
3. Tillsätt nu alla andra ingredienser, utom potatisen, smaka av...
4. Lägg potatisen i en uppläggningsform, häll över "såsen".
5. Garnera gärna med lite extra grönt och torkade oliver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar