Ingredienser till en sats, ca 10-12 st mindre - medelstora formar:
3st Ägg, ekologiska
50g Smör, osaltat
1dl Meze yoghurt
100g Mörk choklad, grovt hackad eller smält
2.5 dl Strösocker
1tsk Vaniljsocker
2.5tsk Pepparkakskrydda
3.5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
3 msk Kakao
Lite salt (en nypa)
Topping: (gillar du mycket topping dubblerar du satsen)
100g Färskost
100g Vit Choklad
1/2st citron, rivet skal + ev lite saft ca 1msk
Såhär kan man göra:
1. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsockret. Smält smöret och blanda i pepparkakskryddan, rör ned i smeten.
2. Rör ned Mezeyoghurten och alla torra ingredienser.
3. Rör ned chokladen i smeten, smält eller hackad.
4. Häll i formar, baka mitt i ugnen i ca 200-225g varm i 12-15min.
Topping:
1. Lika delar av vit smältchoklad och Philadelphia ost röres samman, blanda ner rivet skal från en 1/2 citron (ev. lite saft), bred frostingen på cupcakesen och dekorera med färska vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar