tisdag, juli 20, 2010

Parmarullar med chevreost och rosmarin på vitlökscrostini

Dom här små smakbitarna passar perfekt på en buffé eller som lite gott drinktilltugg till ett glas rosévin. Getost, parma och lite balsamicofikon är kanongott och en riktig smakretare innan middagen börjar. Tänk på att Parmarullen behöver titta in i frysen innan du skär dem, annars är det svårt att få till fina skivor.

Ingredienser till ca 12 st crostinisar:
12st Skivor Parmaskinka
150g Chevreost, kantskuren
50g Färskost, naturell
1/2tsk Rosmarin, mortlad till fint pulver
2msk Olivolja
Havssalt & svartpeppar från kvarn
0,5dl Kronärtskockspesto
10st Skivor baguette, 0,5cm tjocklek
Fikonbalsamico, några droppar
Plastfilm

Såhär kan man göra:
1. Rosta baguetteskivorna i en grillpanna, gnid in lite vitlök från klyftan på varje skiva
2. Drag ut plastfilm över en stor skärbräda.
3. Lägg ut Parmaskivorna omlott med fettkappan över den andra skivan.
4. Kantskär Chevreosten.
5. Mixa ihop Chevreosten med färskosten, olivoljan, rosmarinen, saltet och pepparn.
6. Bred ut ostkrämen ovanpå parmaskinkorna med en spatel, lämna ca 3cm på ena långsidan.
7. Rulla nu ihop Parmarullen som en rulltårta, rulla hårt. Tvinna sedan ihop rullen från vardera änden.
8. Lägg in Parmarullen i frysen i minst 3h. Vid servering tag ut den ca 20min före servering...i allafall i denna hetta....
9. Skär Parmarullen i centimetertjocka skivor. Lägg en rulltårtabit på varje crostini, garnera med lite kronärtskockspesto och en droppe fikonbalsamico. En litet blad basilika passar bra som kronan på verket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar