söndag, augusti 01, 2010

Pasta med basilikaolja, rökta musslor, paprika salami och taleggio

Extremt enkel pasta att göra men som kanske upplevs som lite lyxigare. Bara koka pastan och vänd den i lite basilikaolja. Toppa sedan pastan med det som "du har hemma för dagen"! I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans med rökta svenska musslor och en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten.
Fräscht, enkelt och uppskattat av alla...

Ingredienser till 4 personer:
400g Pasta
0,5dl Extra virgine olive oil
1st Kruka Basilka
1/2st Mild Chili
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
150g Rökta musslor
150g paprikasalami
150g taleggioost
1dl Grillad inlagd paprika
1dl Torkade oliver i chiliolja
Färsk basilika och bladpersilja att garnera med

Såhär kan man göra:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
2. Mixa ihop basilikan, chilin, oljan salt och svartpeppar.
3. Blanda ihop den avrunna pastan med basilikaoljan.
4. Fördela ut pastan i 4st varma djupa portionstallrikar.
5. Toppa pastan med de övriga ingredienserna, lika fördelat.
6. Garnera med lite färska öret och drag något extra varv med svartpepparn över allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar