fredag, juli 23, 2010

1/2 Citron- & rosmarinkyckling med BBQ Chipotle red Beens

Ibland vill man ha något rejält men ändå lätt om ni förstår kombinationen. Med lite influenser från både italien och Amerika blev det en 1/2 grillad medelhavskryddad kyckling med Amerikanska BBQ bönor till. Bönsalsan passar även bra kall till grillat och beroende på vilken chili ni tillsätter kan det bli ett rejält drag! Idag blev det helt enkelt väldigt enkelt, gott och mättande!

Ingredienser till 2 personer:
1st Gårdskyckling, färsk
3msk Olivolja
1 Kvist färsk rosmarin, bladen av
2msk Rosépeppar
1st Citron, skalet och saften av
1tsk Citronpeppar
2st Lagerblad
Havssalt

BBQ beans:
3dl Röda bönor, (1st burk)
2msk Olivolja
1/2st Gul lök, finhackad
2st Vitlöksklyftor, finrivna
1st Chili, finskuren
1dl Chilisås
1dl Rödvin
3msk Chipotle BBQ sås
1dl Gröna Oliver
Havssalt

Såhär kan man göra:
1. Ställ kycklingen på högkant, skär ut ryggbenet och bryt upp kycklingen så den ligger platt på en ugnsplåt.
2. Mortla rosépepparn, citronpepparn, citronskal och bladen av färsk rosmarin fint. Blanda med olivoljan, citronsaften och havssaltet, masera in i kycklingen. Bryt lagerbladen i ca 3st delar och lägg ovanpå, grilla kycklingen i ca 45-60in i ca 150g. Känn med en sticka av den är klar.
3. BBQ beans: Fräs löken, vitlöken och chilin i olivoljan. Tillsätt bönorna och chilisåsen, fräs i någon minut. Tillsätt därefter rödvinet och Chipotle BBQ sås, låt puttra på vag värme tills det blir till en simmig salsa. Smaka av med havssalt och tillsätt de gröna oliverna.
4. Servera en 1/2st kyckling med rikligt med BBQ bönor och kanske en klyfta citron till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar