lördag, juli 03, 2010

Vaniljglass med choklad chip flarn och smultronjordgubbar

I denna värme finns det ingen bättre dessert än klassisk vaniljglass med jordgubbar. Har man dessutom möjlighet att skörda de röda guldet själv är det extra gott och roligt. Det finns ju många ställen man kan åka ut och plocka dem på också...Vi har en mindre sort i landet som har en riktigt intensiv smak, ser ut som förvuxna smultron. Gott till är lite chokladsås och naturligtvis lite choklad chips flarn som gör det hela lite extra gott!

Ingredienser till ca 40st flarn:
250g Smör, osaltat
1dl Råsocker
1dl Hemlagat vaniljsocker, (strösocker med urskrapade vaniljstänger som fått dra någon vecka)
2st Ägg, ekologiska
3dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
1dl Havregryn
4krm Salt
200-225g Chokladflakes

Såhär kan man göra:
1. Vispa smör och socker poröst.
2. Vispa i äggen.
3. Tillsätt vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
4. Vänd ner chokladflaken/pärlorna/finhackad choklad.
5. Rulla degen till en boll som du sen rullar avlång, ca 5cm i diameter, rulla in den i plastfilm och lägg den i frysen i minst ca 30min tills den får en fastare form.
6. Tag ut rullen och ta av plastfilmen, skär i 1cm breda skivor, grädda av på plåt med bakplåtspapper i ca 10-12min i ca 175-180g, mitt i ugnen.
7. Tag ut och loss flarnen med en stekspade och låt kallna på grillgaller.
8. Lägg de avsvalnade flarnen i en burk med lock.

Vill du servera som på bilden behöver du ca 2l vaniljglass och 1l jordgubbar, lite chokladsås och många flarn att servera till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar