Ingredienser till ca 40st flarn:
250g Smör, osaltat
1dl Råsocker
1dl Hemlagat vaniljsocker, (strösocker med urskrapade vaniljstänger som fått dra någon vecka)
2st Ägg, ekologiska
3dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
1dl Havregryn
4krm Salt
200-225g Chokladflakes
Såhär kan man göra:
1. Vispa smör och socker poröst.
2. Vispa i äggen.
3. Tillsätt vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
4. Vänd ner chokladflaken/pärlorna/finhackad choklad.
5. Rulla degen till en boll som du sen rullar avlång, ca 5cm i diameter, rulla in den i plastfilm och lägg den i frysen i minst ca 30min tills den får en fastare form.
6. Tag ut rullen och ta av plastfilmen, skär i 1cm breda skivor, grädda av på plåt med bakplåtspapper i ca 10-12min i ca 175-180g, mitt i ugnen.
7. Tag ut och loss flarnen med en stekspade och låt kallna på grillgaller.
8. Lägg de avsvalnade flarnen i en burk med lock.
Vill du servera som på bilden behöver du ca 2l vaniljglass och 1l jordgubbar, lite chokladsås och många flarn att servera till...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar