lördag, juli 17, 2010

Chevrefylld lax med tomat & persikosalsa

Det här blev riktigt gott. Den varma chevreosten med lite lätt rosmarinton bröt bra mot den syrliga tomat och persikosalsan. Lite fikonbalsamicosirap att doppa fisken i var kronan på verket. Den här enkla men goda rätten måste ni bara prova till middag i sommar. Gott till är lite grillat vitlöksbröd!

Ingredienser till 2 personer:
2st Bitar laxfilé, ca 125g/st
100g Chevreost
50g Färskost
2msk Honung, flytande
1msk Olivolja
1/2tsk Rosmarin, mortlad
Havssalt
Svartpeppar från kvarn

Tomat & persikosalsa:
2st Kvisttomater
2st Persikor
1st Vårlök
2msk Hackad Bladpersilja
2msk Balsamicovinäger
2msk Olivolja
Havssalt
Svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Chevrecremen: kantskär osten, mixa med de övriga ingredienserna, fyll krämen i en spritspåse.
2. Laxen: Skär ett snitt i laxfilerna utan att skära genom, spritsa i fyllningen.
Ugnsbaka laxen i 150g mitt i ugnen i ca 12-15min, eller tills den blir klar...
3. Salsan: Skär mindre bitar av tomaterna och persikan, hacka vårlöken och blanda ihop med alla andra ingredienser.
4. Servera laxen med salsan, spritsa på lite fikonbalsamicosirap, gott till är lite grillat vitlöksbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar