torsdag, april 22, 2010

Ugnsbakad lax med vitlök & kikärtssallad med pestosås

Det blev lite här är ditt kylskåp idag men det blev inte så dumt för det...Vill du göra en snabb variation på samma tema så byt ut yoghurten i såsen mot Cremé fraiche och klicka såsen ovanpå fisken när du ugnsbakar den så får du en varm sås istället...Den varma salladen kan man använda till andra rätter också...kanske lite grillad kycklingfilé som ett exempel.

Ingredienser till 2 personer:
250g Laxfilé + 2msk Olivolja + havssalt
2st Vitlöksklyftor, mortlade
10cm Grön slanggurka, urkärnad, skuren i halvmånar
1/2st Röd lök, skuren i halvmånar
1dl Kikärtor, kokta (färdiga från burk)
10st Kalamataoliver
4st Soltorkade tomater
3msk Olivolja
2msk Citronjuice
1msk Basilika
1/2st Röd paprika, skuren i grova bitar
Dill och citronklyftor
Balsamicosirap med citron
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Pestosås:
1,5dl Meze Yoghurt
3msk Tomatpesto
Havssalt

Såhär kan man göra:
1. Pensla laxfiléerna med lite olivolja och pressa över citronsaften, krydda med lite havssalt och ugnsbaka fisken i en form på ca 150g i ca 15min eller tills fisken är klar.
2. Hetta upp olivoljan och tillsätt vitlöken, låt den fräsa med utan att ta färg.
3. Tillsätt alla övriga grönsaker så de slungas varma.
4. Krydda med citronsaften, klippt basilika, havssalt & lite svarpeppar.
5. Blanda alla ingredienser till såsen.
6. Servera på varma tallrikar och rippla över lite balsamicosirap, servera gärna med lite färsk dill eller basilika och en citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar