söndag, april 18, 2010

Biff Greta med saltgurka

Gårdagens oxfilé fick en uppföljare iform av en klassisk Biff Greta. Sen kan man alltid debatera om potatisen skall serveras bredvid eller om man skall röra ihop allt...Jag tror det finns många varianter men såhär blev det till lunch idag...Huvudsaken den smakar gott...Ett tips för att lyckas bättre än mig är nog att använda rikligare med smör i panna för det suger ganska mycket när man steker...Då skulle det nog blivit en liten snyggare yta än på bilden!

Inggredienser till 2-3 personer:
250g Oxfilé eller biff
4-5st Kokta potatisar, tärnade
1st Gul lök, finhackad
3st Äggulor
3msk Dijonsenap
2msk Svensk söt senap
Salt & svartpeppar från kvarn

Gott till:
Cremé fraiche
Saltgurka

Såhär kan man göra:
1. Bryn löken och potatisen i en panna, bryn gärna oxfilen i en annan, nu kan du välja om du vill separera eller blanda ihop allt, jag valde det senare...
2. Blanda ihop dijonsenap och svensk söt senap med äggulorna, slå det över köttet/potatisen i pannan och rör om försiktigt. Syftet är att äggulan skall stelna lite så allt hänger ihop...
3. Lyft upp en bit ur stekpannan och servera med en klick cremé fraiche och lite saltgurka.
Drag några rejäla varv med salt & svartpepparkvarnen över allt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar