måndag, april 05, 2010

Spaghetti med sardel- och tomatsås med kapris och Kalamataoliver

Blivit lite glest mellan inläggen ett tag men kvällarna räcker inte alltid till...Den här pastan gjorde vi på Annandagen och är busenkel men enligt min smak en av de godaste man kan göra. Gör du pastan själv eller köper en kvalitetspasta med mycket ägg så är hälften vunnet redan där...

Ingredienser till 2 personer:
150g Tunn Spaghetti + vatten + salt att koka i
2msk Olivolja
1st Schalottenlök, grovhackad
2st Vitlöksklyftor, grovhackade
3dl Cocktailtomater på burk i tomatjuice
½dl Vitt vin
1msk Tomatpuré
1msk Harissa
3msk Chilisås
1tsk Timjan, mortlad
1msk Balsamvinäger
1frp Sardellfilér med kapris i olivolja, ca 12st Sardellrullar
1-2krm Strösocker
½dl Hackad bladpersilja
½st Citron, finrivet skal av
Kalamataoliver
Reducerad Balsamvinäger
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Ev. lite riven parmesanost på toppen

Såhär kan man göra:
1. Fräs vitlöken och schalottenlöken i olivoljan.
2. Tillsätt Harissan, tomatpurén, chilisåsen och timjanen, låt svetta med.
3. Slå över balsamvinägern och det vita vinet, låt koka ner med hälften.
4. Nu tillsätter du cocktailtomaterna i tomatjuice, låt vätskan reducera bort med hälften.
5. Vänd ner 6st finhackade Sardellfiler med kapris och bladpersiljan, krydda med havssalt & svartpeppar från kvarn. Tillsätt ev. någon nypa socker om du vill runda av smaken lite.
6. Koka pastan enligt ev. anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och låt pastan ånga av.
7. Rör ihop pastan med tomatsåsen.
8. Lägg upp på varma tallrikar och garnera med rivet citronskal, ev. parmesan, kalamataoliver och några hela Sardellrullar. Rippla ev. lite olivolja och balsamicovinäger runt om samt lite havssalt.
9. Servera gärna med ett gott bröd till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar