Och glöm bort det där med att tillsätta lite ströbröd eller annan utfyllnad, det ör ju viltköttet du är ute efter, inte gårdagens bröd!
Ingredienser till 4 personer:
600g Älgfärs
1st Gul lök, milt stekt i lite smör i panna
1st Ekologiskt ägg
1msk Maizena
1dl Vispgrädde
1tsk Timjan, mortlad
Salt & svartpeppar från kvarn
Stuvade rotsaker:
5st Potatisar, grovt skurna, gärna en fast sort
2st Morötter, grovt skurna
1st Palsternacka, grovt skurna
2dl Gräddmjölk
2msk Kalvfond
1msk Maizena utrört i lite vatten
4msk Smör
Salt & vitpeppar från kvarn
Gott till:
Rörörda lingon, se tidigare recept
Snabbpicklad gurka: 1/3.del av en gurka skuren i stavar, 3msk Ättika + 3msk socker + 3msk Vatten + lite salt, ihopblandat, låt gurkan dra i lagen medan maten tillagas.
Såhär kan man göra:
1. Börja med att pickla gurkan.
2. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka de grovt skurna rötsakerna i ca 20min eller tills de blir mjuka. Häll av vattnet och tillsätt gräddmjölken och maizenan, låt koka upp och smaka av med salt & vitpeppar.
3. Och under tiden som rotgrönsakerna kokar så fräser du på lite hackad lök som du blandar med alla övriga ingredienser till älgfärsbiffarna. Forma sedan biffar och bryn i en panna med smör, efterstek sedan i ugnen i ca 15min på 150g eller tills biffarna är klara.
4. Nu är det bara att servera...kanske har du gjort lite rårörda lingon redan dagen innan...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar