torsdag, april 29, 2010

Krämig Pappardellepasta med kronärtskocka & soltorkad tomat

Här kommer en "vad har du i skåpet pasta" som blev en höjdare denna kväll...Tog exakt 12minuter från idé till matbordet så det är väll snabbmat...men väldigt gott!
Det här med varma tallrikar kanske kan upplevas som överkurs men prova hemma vid middagsbordet...maten når nya höjder och det kommer garanteras att uppskattas runt bordet! Själv har jag gått så långt att jag skaffat en tallriksvärmare, nördigt kanske...men föresten är ni på restaurang och inte får varma tallrikar så dra av det på ev. dricks...!!!

Ingredienser till 2 personer:
ca 125g Pappardellepasta, innehåller mera ägg ca 7st/kg durumvete.
1/2st Gul kök, finhackad
2msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1tsk Harissa
ca 10cm Squach, urkärnad och grovt tärnad
1st Förp. med inlagda grönsaker, 175g avrunnen vikt (Kronärtskocka, soltorkad tomat, kapris, paprika...finns olika märken...)
1dl Vispgrädde
2msk Soltorkad tomatpesto
Lite riven parmesanost
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull.
2. Tillsätt Harissan och squachen, fräs med någon minut.
3. Nu tillsätter du de avrunna och inlagda grönsakerna, slunga runt någon halvminut....
4. Häll över grädden och tomatpeston, låt allt få en uppkok till en krämig konsistens.
5. Koka Pappardellapastan i rikligt med saltat vatten i ca 4min.
6. Häll av pastan och blanda dem med såsen, servera i djupa varma tallrikar och riv. ev. över lite parmesanost och krydda med lite havssalt & svartpeppar från kvarn.


1 kommentar:

  1. Hej Manfred, har testat några av dina recept - den senaste alldeles nyss - krämig papardellpasta men inte alldeles efter receptet - man tager ju vad man haver....
    Fusiloni ganska stora skruvade saker, kronärtskockshjärtan på burk, stora kapris, soltorkade tomater i olja, i övrigt har jag följt receptet. Mycket gott måste jag säga, nästa gång tar jag nog lite mindre harissa (lite för mycket denna gång - den slår igenom för mycket) - nu har dessutom två matlådor.
    /Mikael Larsson

    SvaraRadera