lördag, april 10, 2010

Kycklinglår med rosmarinchips och färsk kronärtskocka

Färsk kronärtskocka är gott som lite plockmat, kanske som förätt eller som tillbehör till någon varmrätt. Denna gång blev den någon kombination av bådadera...Goda chips kan man faktiskt göra i ugnen genom att hälla ca 4msk Rapsolja i en stekpanna, vända runt lite stavar av bakpotatis och grilla under ugnens grillelement, det blir riktigt gott! Sätt in lite kycklinglår i ugnen och maten är klar nästan samtidigt...på bilden ovan blev det lite avacado, pesto, citron och krämig vitlöksost till med lite bröd.

Ingredienser till 2 personer:
2st Kycklinglår
Rubbing:
1tsk Timjan
1st Vitlökssklyfta
1tsk Havssalt
1msk Rivet citronskal
Svartpeppar från kvarn
2msk Olivolja

2st Bakpotatisar
4msk Rapsolja
1tsk Timjan
2st Mindre kronärtskockor + salt + vatten
1st Citron

Såhär kan man göra:
1. Sätt ugnen på 175g, mortla alla ingredienser till rubbingen, gnid in kycklingen med det och lägg över i en ugnsfast form, grilla i ca 20min. (Sedan sätter du in potatisen i ytterligare ca 25min), kolla alltid så att kycklingen är klar genom att se att köttsaften är klar.
2. Skala och skär bakpotatisen i mindre stavar, vänd runt i olja och timjan och lägg i stekpannan. Sätt in i ugnen efter ca 20min och kör ytterligare ca 25min eller tills allt blir klart.
3. Koka upp vatten med salt i en större kastrull, (ca 1tsk salt per liter vatten). ansa kronärtskockorna och koka dem klara tills du kan dra loss bladen för hand, det tar ca 15min beroende på kronärtskockornas storlek. (Är du osäker på hur man kockar kronärtskockor finns det jättebra info på nätet, sök bara på kronärtskocka så hittar du rätt...)
4. Nu är det bara att servera, jag valde att kombinera en liten förätt som man fick plocka med även till varmrätten och kycklingen hamnade direkt ovanpå chipsen i stekpannan...ibland känns det rätt att servera direkt från pannan! Servera gärna med lite citronklyftor till...

Nedan ser du hur chipsen blev...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar