Basilikan liksom exploderar av smak när man mixar den och så blir det en fin grön färg på såsen. Den kryddiga paprikakorven kan givetvis uteslutas liksom kycklingbuljongen om man vill ha ett vegetariskt alternativ. Den svenska Prästosten står sig fint till parmesanosten...ibland kan man ju välja ett alternativ tillverkat på närmare håll...Du fixar pastasåsen under tiden pastan kokar så du bör fixa detta på 12-13minuter, gör du inte det får du göra om tills du fixar det! Sov gott!
Ingredienser till 2 personer:
3dl Spirellispasta
2dl Grädde
2msk Kycklingfond, flytande koncentrat
1st Kruka med basilika
1/2dl Prästost, vällagrad, riven, (eller parmesanost)
1/4-del liten rödlök, skivad i halvmånar
1dl Lätt soltorkade tomater
1st Ölkorv av chorizotyp, tunt skivad
8st Stora gröna oliver
Havssalt & vitpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Plocka av basilikabladen, spar några till garneringen, mixa dem med hjälp av tex en stavmixer med 1/2dl av grädden.
3. Koka upp resterande grädden i en kastrull under omrörning, tillsätt kycklingfonden och sänk värmen, häll i den mixade basilikan och rör ner prästosten. Red ev. av med 1msk maizena majsmjöl utrört i lite vatten. Smaka av med lite havssalt och vitpeppar från kvarn.
4. När pastan är klar häller du av vattnet och blandar ihop med basilikasåsen, vänd ner de lätt soltorkade tomaterna, rödlöken, chorizon och oliverna.
5. Servera pastan omedelbart, riv gärna över lite extra parmesanost och garnera med lite basilikablad. Har du lite späda salladsblad hemma så passar ju det bra till...
Hej M!
SvaraRaderaLäser din blogg dagligen och ser hur du kommer allt längre fram i dina recept och ökar din hitratio på sidan.
Då jag inte på någotvis är professionell på mat men dock har vissa kunskaper så fick jag upp ögonen för en film som kom ut under 2009 tror jag.
Bifogar en länk men jag antar och tar för givet att du redan har sett den.
http://www.imdb.com/title/tt1135503/
Se den och inspireras snarast, realistiska mål för matlagning liksom näringslivet är alltid bra.
Vore skoj att höra vad du tyckte om den genom en kommentar här på sidan.
// matdoktorn
Hej Matdoktorn!
SvaraRaderaKul att du läser min blogg!
Tyvärr har jag inte sett filmen men det kan kanske bli något för julhelgen! Den sägs vara bra och handlar väll också om en matbloggare som ger ut en kokbok...vad du menar med realistiska mål förstår jag dock inte....
Ha det gott!
//Manfred