måndag, december 21, 2009

Gröna ärtor i röd curry med lime och pocherad fisk

Hade svårt att bestämma mig idag om fisken skulle ligga i såsen eller vara vid sidan av...nu blev det det sistnämnda men båda varianterna funkar säkert bra. De gröna ärtorna kan ju bli en helt vegetarisk rätt om man vill det, prova tex att tillsätta lite pumpa...Ganska få ingredienser men med mycket spännande smak tack vare currypastan...där kan du själv välja om du vill ha det milt eller hett. Limen ger en härlig syra till det hela, vi serverade med en liten tomatsallad till...
Kanske fick jag såsen en aning för tjock idag, det kan jag villigt erkänna...men det beror lite på kvalitén man köper på cocosmjölken och att man är för långt från spisen ibland....

Ingredienser till 2-3personer:
200-250g Pangasiusfilé, delade på mitten
3st lagerblad
3st Vitpepparkorn
1st Gul lök, skuren i ringar
Vatten så det täcker fiskfilerna

Såsen:
2msk Smör/rapsolja
1st Gul lök, finhackad
3msk Röd Currypasta, Thailändsk
3dl Cocos-mjölk
2,5dl Gröna ärtor (frysta)
1/2st Lime, saften av
Havssalt

Gott till:
2dl Jasminris + 5dl Vatten + 1tsk salt
Tomatsallad

Såhär kan man göra:
1. Börja med att koka Jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Såsen: Fräs löken och currypastan i smöret/oljan, tillsätt cocosmjöken och låt det reducera till 2/3-delar, tillsätt limesaften och smaka av med havssaltet. Vänd slutligen ner ärtorna.
3. Koka upp ca 1/2-liter vatten med löken, pepparkornen, havssalt och lagerbladen, lägg ner fiskfilerna och drag plattan av värmen, lägg på locket och låt fiskfilerna bli genomkokta i det varma spadet vilket tar ca 10-12min, testa ordentligt så att köttet är fast och vitt rakt igenom, låt fisken annars dra lite längre i spadet. Tag slutligen upp fiskfilerna och låt dem rinna av på hushållspapper.
4. Lägg upp riset, gröna bönor i röd curry och fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar