tisdag, november 24, 2009

Spaghetti med kronärtskockssås

Sena arbetsdagar! Då behövs lite bekväm-mat, idag blir det en lättlagad men god pasta som är som bomull för magen men intensiv smak av kronärtskocka och lite vitök. Lite krispighet från squach och paprikan skapar lite tugg på det hela. Vill du hetta upp pastan så fräs med lite skivad färsk chili...vill du ha en ännu krämigare pasta så riv med lite parmesanost! Hur du än gör så servera med någon skiva italienskt bröd som du doppar i lite olivolja, balsamvinäger och havssalt. Den här rätten fungerar vardag som fredagkväll...Byter du ut pastan mot exempelvis risoni och finhackar grönsakerna mer så har du ett perfekt tillbehör till en stekt eller grillad bit fisk...Eller varför inte blanda ner lite färska räkor så blir det ännu godare...eller varför inte ta lite...nej, nu är det slut för idag!!!

Ingredienser till 2-3 personer:
150g-200g Spaghetti
5msk Kronärtskockspesto
0,5dl Grädde, %-satsen avgör du efter tycke och smak!
3msk Olivolja
2st Vitlöksklyftor, finhackade till mos
6st Kronärtkocksbottnar, tärnade
1dl Squach, tärnad
1st Gul lök, hackad
1/2dl Paprika röd, tärnad
Salt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen, al dente, i rikligt med saltat vatten, häll av det varma vattnet och kyl med kallvatten i ett durkslag.
2. I en vidbottnad kastrull, värm olivoljan och fräs med vitlöken. Tillsätt löken och fräs i en minut, tillsätt därefter squachen och paprikan. Låt allt bli mjukt men med bibehållen krispighet.
3. Häll över grädden och klicka i kronärtskockspeston. Låt allt koka upp.
4. Vänd ner spaghettin och värm tills du ser första bubblan.
5. Servera i varma djupa tallrikar. Och vill du kan du naturligtvis krydda med lite nyhyvlad parmesanost, någon örtkrydda och naturligtvis några extra varv med pepparkvarnen.

Tips: Kolla in hur du gör din egen pasta...det blir bara så bra...det sägs ju att par som inte bakat pasta ihop inte är ett par ännu...så en pastamaskin kan vara en bra julklapp om ni inte försökt ännu...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar