Ingredienser till ca 2-3 personer (som sideorder):
1 och 1/4dl Moghrabiah
5dl Vatten
1/2tsk Salt
5st Morötter av mindre modell, skuren i stavar
2msk Olivolja
1tsk Chilipeppar
Havssalt
2msk Dijonsenap
2msk Rödvinsvinäger
4msk Bladpersilja, finhackad
1/2st Gul lök, skuren i halvmånar
Svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Koka upp vatten och salt, tillsätt Mograbiah och lägg på locket, koka på medelvärme i ca 20-25min eller enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär morötterna i stavar och pensla med lite olivolja och pudra över chilipepparn och lite havssalt. Rosta i ugnen i ca 20min medan cous cousen kokar klart. (Själv hade jag inte tålamodet idag att vänta på att de blev ite rostade...)
3. Häll av vattnet från Mograbiah och låt dem ånga av.
4. Blanda olivoljan, vinägerna och senapen i en skål.
5. Vänd ner Mograbiah, löken och morötterna, strö över lite hackad bladpersilja.
Tips: Passar perfekt på buffébordet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar