lördag, november 21, 2009

Lammfärsburgare med ugnsrostad pumpa och rabarberchutney

Lammfärs för 109kr/kg...Ja då blev det några snabba burgare med ugnsrostad pumpa med mycket timjan och en rabarberchuntey vi fått i present. Pumpa är riktigt gott så passa på såhär års när den finns enkelt tillhands i affären. Vad som inte syns på bild är lite myntayoghurt som rundar av det hela...Och i den lilla runda skålen lite BBQ sås från sommarens grillning...

Ingredienser till 4 personer:
450g Lammfärs
1dl Meze yoghurt
3msk BBQ hickory sås
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Pumpa:
2msk Smör
600g Pumpa
4msk Olivolja
2msk Timjan
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Myntamezeyoghurt:
2dl Mezeyoghurt
0,5dl Fint riven gurka med vattnet urpressat
2tsk Mynta, finmortlad
1tsk Olivolja
1tsk Rödvinsvinäger
Havssalt
Gott till:
4st Skivor olivbröd
Lite spröda salladsskott
Kvisttomater
Färdig rabarberchuney
Extra BBQ sås

Såhär kan man göra:
1. Skär pumpaköttet från skalet och sedan i mindre bitar, blanda med olivolja och krydda med timjan havssalt och svartpeppar. Lägg allt på en ugnfast form och baka av på 200g i ca 15-20min eller tills pumpan är mjuk i köttet.
2. I en bunke så blandar du lammfärsen med yoghurten, BBQ såsen, havssalt och svartpeppar.
Forma mindre burgare och stek i smöret i en stekpanna, vänd så stekytan blir gyllene runtom.
3. Samtidigt som pumpan är inne i ugnen de sista minuterna kan du pensla lite baguettebröd med olivolja och havssalt och grädda av dem i ugnen.
4. Myntamezeyoghurt: Blanda alla ingredienser till en sås. Glöm inte att krama bort vattnet från gurkan.
5. Servera lammfärsburgarena på lite rostad bröd med sallad, tomat och myntayoghurt, klicka över lite rabarberchuntey på köttet. Den rostade pumpan blir som lite french fries.

En snabbimproviserad förätt med lite av det första grillade olivbrödet, lite myntamezeyoghurt och inlagda grönsaker från tidigare i veckan med lite spröd sallad och en cocktailtomat...alltid gott med en förrätt...retar aptiten fint...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar