Ingredienser till 4 personer:
450g Lammfärs
1dl Meze yoghurt
3msk BBQ hickory sås
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Pumpa:
2msk Smör
600g Pumpa
4msk Olivolja
2msk Timjan
Havssalt och svartpeppar från kvarn
Myntamezeyoghurt:
2dl Mezeyoghurt
0,5dl Fint riven gurka med vattnet urpressat
2tsk Mynta, finmortlad
1tsk Olivolja
1tsk Rödvinsvinäger
Havssalt
Gott till:
4st Skivor olivbröd
Lite spröda salladsskott
Kvisttomater
Färdig rabarberchuney
Extra BBQ sås
Såhär kan man göra:
1. Skär pumpaköttet från skalet och sedan i mindre bitar, blanda med olivolja och krydda med timjan havssalt och svartpeppar. Lägg allt på en ugnfast form och baka av på 200g i ca 15-20min eller tills pumpan är mjuk i köttet.
2. I en bunke så blandar du lammfärsen med yoghurten, BBQ såsen, havssalt och svartpeppar.
Forma mindre burgare och stek i smöret i en stekpanna, vänd så stekytan blir gyllene runtom.
3. Samtidigt som pumpan är inne i ugnen de sista minuterna kan du pensla lite baguettebröd med olivolja och havssalt och grädda av dem i ugnen.
4. Myntamezeyoghurt: Blanda alla ingredienser till en sås. Glöm inte att krama bort vattnet från gurkan.
5. Servera lammfärsburgarena på lite rostad bröd med sallad, tomat och myntayoghurt, klicka över lite rabarberchuntey på köttet. Den rostade pumpan blir som lite french fries.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar