Servera men en snabbkokad ragu med smak av skaldjur, soltorkad tomat och salt kapris..wow!
Ingredienser till 4 personer:
400g Sejfile
8st Medelstora potatisar
1st Ekologisk äggula
4-5msk Smält smör
Havssalt & nymalen vitpeppar
Ragu:
2msk Olivolja
2st Gula lökar, modell schalotten
1st Gul paprika, skuren i grova bitar
6st Soltorkade tomater, skuren i grova bitar
3msk Kapris
1msk Hummerfond, koncentrerad
1msk Balsamvinäger
200g Krossade tomater
1tsk Timjan, finmortlad
Lite havssalt
Dill
2st Citronklyftor
Såhär kan man göra:
1. Börja med potatisen: koka potatisen, häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Pressa potatisen och blanda med smöret, äggulan , salt och peppar till ett fast mos. Låt det svalna lite och lägg det sen i en spritspåse.
2. Skär sejfilerna i fina bitar och ta bort ev. ben. Lägg ut dem på en ugnsfast smord (smörad) form. Salta lätt. Sätt ugnen på 175g.
3. Ragun: Fräs löken och paprikan i olivolja, tillsätt timjanen och vitlöken. Häll över balsamvinägern och krossade tomater. Tillsätt humerfonden, soltorkade tomater och kapris.
Låt ragun småputtra under tiden fisken gratineras....ca 15-20min.
Smaka av med lite havssalt.
4. Spritsa potatismoset på sejfilerna och gratinera i ugnen i ca 15min eller tills fisken är klar (fast i köttet) och potatismoset lite lätt gratinerat.
5. Servera den gratinerade fisken med ragun och en citronklyfta, dill och en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar