söndag, november 08, 2009

Indisk kyckling med gurkrajta

En kyckling bör man köpa hel och inte i massa färdigskurna bitar. Man får då en billig kyckling och en produkt man kan variera i det oändliga...ikväll var vi sugna på lite indiska toner och man fixar lätt till den indiska touchen genom att blanda kryddorna i lite creme fraiché eller yoghurt.
Det blir till en god krämig marinad, nästan som en liten sås...

Ingredienser till 4 personer:
1st Kyckling
2dl Lätt creme fraiche
1msk Stark curry
1msk Koriander
1msk Spiskummin
1msk Gurkmejram
1/2msk Cayennepeppar
1tsk Havssalt, fint smulad
Svartpeppar från kvar

Gurkjrajta:
2dl Gräddfil
1tsk Salt
1msk Mejram, fint smulad
5c, Gyrka, fint skivad

Gott till:
Ris och lite mango chutney

Såhär kan man göra:
1. Stycka kycklingen i mindre bitar, typ 8 delar.
2. Blanda alla kryddor med creme fraichen.
3. Vänd runt kycklingbitarna i blandningen så det täcker bitarna väl.
4. Grilla kycklingen i en ugnsfast form i 175g ca 45 min tills kycklingen är klar.
5. Skiva gurkan fint och blanda med gräddfilen , salt och fint smulad mejram.
6. Servera med ris och mango chutney till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar