Om man gillar mat och är i Helingfors är ett besök på Karl Fatzer cafe ett måste. Här kan du anvnjuta en äkta kopp choklad som är fjärran från alla automatvarianter! Här smälter man ner ypperlig choklad som serveras med varm gräddig mjölk på sidan om i en kanna, lite vispad grädde, mintsocker, chili, kanel och kardemumma. Tankarna för en till filmen "Choklad". Ett tips om man vill testa lite roliga varianter är att börja med att doppa en tesked i chokladkrämen och sen pudra på lite kanel, därefter en ny sked med lite kardemumma och sist en rejäl sked men lite chili på. Jättekul att se hur de olika smakerna matchar chokladen. Sen är det dags att späda chokladen med mjölken och klicka i lite grädde för att slutligen toppa med lite mintsocker...måste upplevas på plats!
En välbehövlig promenad till nästa restaurang KP som låg hela 50m bort väckte aptiten än mer.
Glömde fota lammrostbiffen som serverades med lite grönsaksragu...men höjdpunkten blev ändå desserten...som bestod av en kula äppelsorbet med en riktigt god appelstrudel men inlagda russin...En fråga bara vem uppfann Karelska pirogen...alla äter den överallt!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar