söndag, november 15, 2009

Skinkschnitzel med anjoviscremé och ugnsrostad potatis

Skinka kan man ha till mycket! Idag blev det några goda schnitzlar med en anjoviscremé. Man behöver ju inte alltid försöka sig på konststycket att skiva en citronskiva och försöka linda till en anjovisfilé och fylla med lite kapris...blanda iställt ihop allt med lite färskost så blir det en modernare rätt! Pressa gärna lite citron över schnitzeln så blir rätten lite extra fräsch.

Ingredienser till 4 personer:
560g Skinkschnitzel, 4st skivor
3dl Ströbröd
ca 50g Smör till stekningen, osaltat
1,5dl Färskost, typ Philadelfiaost
8st Anjovisfilér, finhackade + lite spad
1st Gul lök schalottenlök, finhackad
2msk Kapris, finhackad + lite spad
2msk Dill, finhackad
Svartpeppar från kvarn
8st Potatisar, borstade
2msk Olivolja
Havssalt

Såhär kan man göra:
1. Bortsa potatisarna och dela den på mitten, pensla snittidan med lite olivolja och krydda med lite havssalt, ugnsbaka på en plåt med bakplåtspapper i 200g i ca 30min eller tills potatisarna är mjuka.
2. Finhacka anjovisen, löken, kaprisen och dillen, blanda allt med färskosten. Smaka av med svartpeppar från kvarn och gärna lite spad från anjovisen och kaprisen. Ställ in i kylen för att vila lite.
3. Banka ev. ut schnitzlarna lite mellan lite gladpack om de är för tjocka.
4. Enkelpanera i lite fint ströbröd.
5. Stek schnitzlarna i en stekpanna på medelvärme. Dra något varv med salt & pepparkvarnen.
6. Servera de nystekta schnitzlarna med den ugnsrostade potatisen och anjovisecremen...du kan om du vill forma ett litet ägg med en sked som du blöter i varmt vatten .
7. Servera gärna med en liten sallad och en citronklyfta.




1 kommentar: