Ingredienser till 4-6 personer:
4.6st Hela färska paprikor
3msk Olivolja
500g-750g Nötfärs
2msk Tomatpuré
1st Gul lök, finhackad
2st Vitlöksklyftor, finhackad
2dl Rött vin
370g Krossade tomater med chili (dubbla mängden om du använder 750g Nötfärs)
10st Cocktailtomater
400g Cannelibönor
200g Röda bönor
10st Inlagda paprikabitar
2st Ölkorvar, jalapeno och vitlök, fint skivad
1msk Koriander
1msk Spiskummin
1msk Chilipeppar
1msk Paprika
2msk Smoked liquid
2msk Kalvfond, flytande koncentrerad
2msk Chilisås
Några droppar Tabasco
Havssalt
4-6dl Färdigkokt ris
8msk Västerbottenost
Gott till:
Lite vitlöksbröd av gårdagens bröd...och en god sallad.
Såhär kan man göra:
1. Börja med att göra chilin...bryn köttfärsen i olivoljan, tillsätt löken och därefter tomatpurén. Låt allt fräsa och ta en fin färg i en djup stekpannan eller med fördel stekgrytan.
2. Tillsätt vitlöken och alla torra kryddor. Låt det fräsa med några minuter, slå därefter på det röda vinet, låt koka upp.
3. Tillsätt de krossade tomaterna och cocktailtomaterna.
4. Skär och tillsätt ölkorven. Smaka även av med lite liquid smoked.
5. Låt allt koka upp och tillsätt paprikafilerna skurna i grova bitar, låt allt puttra över sakta värme i ca 30-60min tills du har erhållit en simmig konsistens.
6. Tillsätt alla bönor och sjuda återigen upp allt, denna gång mycket varsamt.
7. Smaka av chilin ordentligt och se gärna till så att det är ett bra "drag" i den.
8. Tvätta paprikorna och skär ett snitt längstgående.
9. Fyll paprikorna med ca 1/2-1dl färdigkokt ris, lägg därefter i chilin.
10. Riv på lite ost och gratinera de fyllda paprikorna i ugnen i ca 15min eller tills innertemperaturen är ca 40g.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar