måndag, november 23, 2009

Enkla pizzan med inlagda grönsaker och fårost

Ibland orkar man inte fixa till något från grunden...då är det bra att ta till lite knep så det ändå smakar hemlagat. En god måndagskvällspizza fixar man busenkelt och 100% godare är den helt färdigköpta på följande enkla sätt...Servera med spröda salladsskott och lite balsamvinäger.
Ibland måste man unna sig lite enkelt men gott! Men vill du laga en vedeldsugnsbakad pizza från grunden så kolla in receptet från sommaren...

Ingredienser till 2 personer:
2st Färdigförbakta kylda pizzabittnar med tomatsås, ca 18-20cm i diameter
1dl Inlagda marinerade grönsaker (squach, soltorkade tomater, kronärtskocka, vitlök)
4st Spanska jumbo oliver
1/2dl Fårost lätt smulad
1tsk Oregano, smulad
Lite bladpersilja

Såhär kan man göra:
1. Sätt ugnen på 225g
2. Placera ut pizzabottnarna på en ugnsplåt.
3. Fördela ut de inlagda grönsakerna, oliverna och oliverna.
4. Strö ut fårosten och oregano.
5. Grädda av pizzan i 10-12 min beroende på ugn...
6. Garnera med lite bladpersilja.

Tips:
Snitta upp pizzan och servera som lite goda tilltugg på en buffé eller som en förrättspizza.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar