torsdag, november 05, 2009

Honey bbq smoked ribs med ugnsbakad majskolv och vitlöksslaw

Redan julstämning i matbutiken! Tycker att revbenen redan samsas med julostarna, sillen och lutfisken i kombination med presentsnören, julgransbelysning och Alladinaskar...Så varför inte få en försmak av lite ugnsgrillade revben men med lite sommarkänsla...Gör en egen glace med lite honung och bbq olja, grilla på lite majskolvar från höstskörden och gör en vitlöksdoftande coleslaw så blir det en liten middagsrätt som smakar sommar och vinter...För sen till jul är det bara att byta ut bbq oljan mot lite glögg som kryddai glacen, vitkålen får bli rödkål och majsen brysselkål...

Ingredienser till 2-3 personer:
ca750g Tjocka revbensspjäll
1/2dl Flytande honung
3-4msk BBQ Smoked olja
Havssalt
4st Majskolvar, (jag använde färdigkokta idag)
4msk Flytande smör
1st Vitlöksklyfta
1/4-del av ett mindre vitkålshuvud, ca 4-5dl färdigskuren i strimlor
1st Gul lök, finstrimlad
10cm Grön gurka, urkärnad
1,5dl Gräddfil
2msk Persilja, hackad
4msk BBQ sås

Såhär kan man göra:
1. Dela revbenen i mindre bitar efter benen. Blanda honungen, bbq oljan och ca 1tsk havssalt, pensla revbenen med hälften av glazen. Lägg dem i en ugnsfast form och grilla den i ugnen på 175g i ca 45min eller tills de är genomstekta. Pensla kontinuerligt revbenen med den kvarvarande glazen under resten av stektiden.
2. Slawen: Strimla vitkålen och löken och lägg i en bunke, gröp ur gurkan och skär den i halvmånar, blanda med. Vänd ner gräddfilen, periljan och en vitlöksklyfta, smaka av med lite salt.
3. Blanda ihop det flytande smöret, pressade vitlöken och lite salt. Pensla de kokta majskolvarna, låt dem ugnsbaka med de sista 20min som återstår av revbensspjällen.
4. Servera revbenen med majskolvarna, slawen och kanske lite bbq sås till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar