Ingredienser till 2-3 personer:
ca750g Tjocka revbensspjäll
1/2dl Flytande honung
3-4msk BBQ Smoked olja
Havssalt
4st Majskolvar, (jag använde färdigkokta idag)
4msk Flytande smör
1st Vitlöksklyfta
1/4-del av ett mindre vitkålshuvud, ca 4-5dl färdigskuren i strimlor
1st Gul lök, finstrimlad
10cm Grön gurka, urkärnad
1,5dl Gräddfil
2msk Persilja, hackad
4msk BBQ sås
Såhär kan man göra:
1. Dela revbenen i mindre bitar efter benen. Blanda honungen, bbq oljan och ca 1tsk havssalt, pensla revbenen med hälften av glazen. Lägg dem i en ugnsfast form och grilla den i ugnen på 175g i ca 45min eller tills de är genomstekta. Pensla kontinuerligt revbenen med den kvarvarande glazen under resten av stektiden.
2. Slawen: Strimla vitkålen och löken och lägg i en bunke, gröp ur gurkan och skär den i halvmånar, blanda med. Vänd ner gräddfilen, periljan och en vitlöksklyfta, smaka av med lite salt.
3. Blanda ihop det flytande smöret, pressade vitlöken och lite salt. Pensla de kokta majskolvarna, låt dem ugnsbaka med de sista 20min som återstår av revbensspjällen.
4. Servera revbenen med majskolvarna, slawen och kanske lite bbq sås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar