Ingredienser till 2 personer:
Lammkotletter:
500g Lammkotletter, ca 3st var (de var ganska små)
1dl Rödvin
1msk Rosmarin, (mortlad)
1msk Mynta, (mortlad)
2st Vitlöksklyftor, (mortlad)
4msk Olivolja
1st Lagerblad
1st Röd paprika, skuren i 4st bitar med stjälken kvar
2st Tomater, skuren i grova tärningar
15st Kalamataoliver
Bladpersilja
Balsamicosirap (finns på flaska)
Salt & peppar från kvarn
Basilika och fårostcreme:
100g Fårost
2msk Extra Virgine Olive Oil
1msk Rödvinsvinäger
1dl Bladpersilja
0,5dl Basilika (ca 1/2st Kruka)
1tsk Cayennepeppar
Salt & peppar från kvarn
Gott till:
Vi serverade lite tzatziki och nybakad baguette till också...
Såhär kan man göra:
1. Mortla kryddorna och vitlöken, häll det tillsammans med lagerbladet, vinet och 1 msk olja i en plastpåse, tillsätt lammkotletterna. Låt marinera i kylen så länge du har tid...minst 1h eller varför inte över natten!
2. Vänd tomaterna och oliverna i 1msk olja vardera och lägg i 2st ugnsfast formar, ställ in i ugnen på 150g i ca 30min.
3. Vänd paprikan i 1msk olja och grilla den i en grillpanna, låt de ev. efterdra de sista minuterna tillsammans med tomaterna och oliverna i ugnen.
4. Mixa alla ingredienser till basilika och fårostremén.
5. Tag upp lammkotletterna från marinaden och torka dem lätt med ett hushållspapper.
Grilla dem sedan i grillpanna ca 3,5 min per sida.
6. Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén.
Ringla sedan lite balsamicosirap och lite pepprig olivolja runt på tallriken. Dra gärna över några varv med salt & pepparkvarnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar