Det här behövs till 4 personer:
4st Pangasiusfiler (ca 130g-140g/st)
2dl Vetemjöl
1st Ekologiskt ägg, uppvispat
4dl Cornflakes, stött i mortel
Ca 4msk Smör att steka i
Salt & vitpeppar
Lime, vitlök & rom moja:
2,5dl Turkisk yoghurt
1/2st Gul lök, finhackad
1st Vitlöksklyfta
1/2st Lime, saften av
1dl Röd stenbitsrom
Salt & peppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Börja med mojan: blanda alla ingredienser och ställ kallt, låt röran gärna vila 1tim innan servering så att den mognar till sig lite.
2. Vänd runt Pangasiusfilerna i mjöl, ägg och mortlad (krossad) cornflakes. Stek på medelvärme i ca 3min per sida. Salt och peppra.
Gott till:
Servera gärna med lite kokt färskpotatis, dill och kanske en liten tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar