onsdag, september 09, 2009

Cornflakespanerad Pangasiusfilé med lime, vitlök & rom-moja

Hajmal, Vietnamesisk sjötunga, Pangasiusfilé...ibland har en fisk många namn! Hursomhelst så tycker jag det är en underskattad fisk...påminner lite om rödspättafilé i smaken. Att panera i cornflakes ger en lite ny dimension istället för tex ströbröd. Det blir en lite krispigare panering med en god smak. En filé ger rätt så mycket mat, en liten kall moja (röra/sås) med mycket lime till blev en perfekt brytning till fisken. Enkelt & gott mitt i veckan!!!

Det här behövs till 4 personer:
4st Pangasiusfiler (ca 130g-140g/st)
2dl Vetemjöl
1st Ekologiskt ägg, uppvispat
4dl Cornflakes, stött i mortel
Ca 4msk Smör att steka i
Salt & vitpeppar

Lime, vitlök & rom moja:
2,5dl Turkisk yoghurt
1/2st Gul lök, finhackad
1st Vitlöksklyfta
1/2st Lime, saften av
1dl Röd stenbitsrom
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Börja med mojan: blanda alla ingredienser och ställ kallt, låt röran gärna vila 1tim innan servering så att den mognar till sig lite.
2. Vänd runt Pangasiusfilerna i mjöl, ägg och mortlad (krossad) cornflakes. Stek på medelvärme i ca 3min per sida. Salt och peppra.

Gott till:
Servera gärna med lite kokt färskpotatis, dill och kanske en liten tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar