En sats deg:
5dl Vatten
1dl Standardmjölk, 3%
4msk Olivolja
2msk Flytande honung
2tsk Salt
25g Färskjäst
12,5dl Ekologiskt KRAV mjöl från Dingtuna kvarn + 1dl mjöl till utbakningen
Olivolja till pensling och lite havssalt att strö över
Såhär kan man göra:
1. Värm vattnet och mjölken till 37g (fingervarmt)
2. I en bunke smula ner jästen, olivoljan, honungen och 1dl av degspadet, lös upp.
3. Tillsätt saltet till mjölet och blanda om.
4. Rör ner mjölet i degspadet och rör snabbt ihop den lösa smeten.
5. Låt det vila under en bakduk i ca 90min.
6. Pudra ut lite mjöl på ett bakbord.
7. Häll ut degen på mjölet.
8. Pudra över lite mjöl över degen.
9. Tryck försiktigt ut degen till en rektangulär platta.
10. Med en degskrapa skär du sedan ca 3cm breda och 20cm avlånga remsor, lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
11. Pensla baguetterna med olivolja, strö över lite havssalt.
12. Grädda dem direkt i 200g ugnsvärme i ca 12min.
13. Tag ut baguetterna och låt svalna utan bakduk på ett galler.
Ät och njut....
Ps: Vindruvorna till höger i bild kommer från vår egen lilla plantering i söderläge...smakar jättesött och gott!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar