måndag, september 07, 2009

Penne pasta med broccolisås och rökt lax

Ikväll blev det en riktig god och lättlagad pasta som du gör på under 25minuter...
Penne pasta och grön broccolisås med en god smak av rökt lax som lyxig topping.
Lite riven parmesan och kryddigt pepprig olivolja förhöjde allt lite ytterligare...

Ingredienser för 2-3 personer:
250g Penne pasta
4msk Smör, osaltat
1/2st Gul lök, finhackad
2st Vitlöksklyftor, pressade eller mortlade
3dl Frysta broccolibuketter, förkokta
3dl Vatten
1msk Fiskfond, flytande
1,5msk Mjölk
1msk Chilipeppar
1msk Maizena majsmöl utrört i lite vatten
Salt & peppar från kvarn
200g Rökt lax
4msk Parmesanost
Några droppar kryddig olivolja

Gott till:
Vi gjorde en enkel tomatsallad med en dijonsenapsvinegrette till...

Såhär kan man göra:
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt löken och vitlöken, mjukgör och tillsätt sedan broccolin, låt allt ånga lite på spisen innan du häller över vattnet och fiskbuljongen, låt koka upp.
2. Tag soppan av spisen och mixa allt med en stavmixer, det kan gärna vara lite smågrova bitar kvar...
3. Tillsätt mjölken och chilipepparn, låt koka upp på spisen. Krydda med salt och pepparn.
4. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Häll av vattnet från pastan och blanda ner pastan i såsen.
6. Skär laxen i strimlor och vänd ner hälften i pastan.
7. Lägg upp på tallrik och lägg resten av laxen fördelat på toppen, riv över lite parmesanost och rippla lite god olivolja över laxen. Vrid gärna också över några varv med pepparkvarnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar