Ingredienser till 2 personer:
300g Havskatt
3msk Olivolja
10cm Aubergine, skuren i mindre tärningar
10cm Squach, skuren i mindre tärningar
1/2st Rödlök, finskuren
1/2st Röd paprika, finskuren
10st Små cocktailtomater, delad på hälften
10st Gröna oliver, hackade
2msk Kycklingfond, koncentrerad
2-3dl Passerade tomater
2msk tomatpuré
2msk Chilisås
1tsk Harissa
1tsk Timjan
1msk Balsamvinäger
Några sardellfiler...om man vill
Några färska basilikablad
Havssalt
Sardellaioli:
2st Äggulor, ekologiska
2tsk Rödvinsvinäger
2-2,5dl Solrosolja
6st Sardellfiler, mosade
2st Vitlöksklyftor, pressade
4msk Finskuren dill
Salt & peppar från kvarn
Några droppar tabasco
Såhär kan man göra:
1. Börja med aiolin så den får stå och dra lite i kylen: Visp frenetiskt ihop äggulor och vinäger, tillsätt sedan oljan droppvis. Mosa sardellerna och vitlöken och rör ner, smaka av med dill, tabasco, salt och peppar.
2. Ratatouille: Fräs olivolja och grönsakerna mjuka, tillsätt timjanen och tomatpuren.
Häll över de passerade tomaterna, chilisåsen, kycklingfonden, balsamivinägern och harissan.
Smaka av med havssalt och kanske lite mer harissa om du önskar det lite starkare...Och är du ett stort fans av sardeller, tillsätt några filer till ratatoillen också.
4. Rulla ihop fisken till ett portionspacket, lägg de två paketen i en liten kastrull. Koka upp ca en liter vatten i en vattenkokare. Häll över ca 1msk salt över fisken och slå sedan över det varma vattnet. Lägg på ett lock och låt fisken stå och dra i ca 6-7min tills den blir fast och vit i köttet.
5. Servera allt tillsammans och servera gärna med lite färsk basilika på toppen. Ett gott lantbröd passar perfekt till...
Vilken god rätt, perfekt för årstiden!
SvaraRaderaHoppas seglingen gick bra. Min J har tagit upp sin båt nu så det blir ingen mer segling för oss förrän nästa år :(. Lite synd när det är så härligt höstväder. Fast J säger glatt "nu börjar äntligen båtsäsongen!". Då får han vara på varvet med de andra båtägarna och bygga på Carmen.
Hälsningar från fröken Dill