onsdag, september 16, 2009

Kräfttårta på potatisbotten med stenbitsrom och dill

Ikväll kom Anna hem sent så det blev en liten tårta på kvällskvisten...den här passar både på buffebordet, kanske till påsk och midsommar eller varför inte som en liten förrätt. Givetvis kan man göra små canapér med hjälp av en liten stans om man vill det istället. Och självklart kan man garnera med lite mer skaldjur men idag var det bara lill-lördag...!

Ingredienser till 1 tårta, 24cm
Botten:
200g Potatislimpa
75g, Osaltat smör, smält

Fyllning:
170g Kräftstjärtar, avrunna
200g Färskost
150g Gräddyoghurt
1/2st Gul lök, finhackad
2msk Extrarökt kaviar
2msk Citronsaft
2msk Dill, finskuren
100g Stenbitsrom
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Smält smöret och mixa den kantskurna potatislimpan smulig i en matberedare.
2. Mixa ihop smulorna med smöret och tryck ut "degen" en 24cm springform.
3. Mixa de avrunna kräftorna i mixern tillsammans med löken. Tillsätt alla övriga ingredienser, smaka av med salt & peppar.
4. Bred ut fyllningen slätt ovanpå "potatis"-botten, ställ in i kylen i minst en timme.
5. Tag ut tårtan ur kylen och bred ut stenbitsromen, drag några varv med salt och pepparkvarnen ovanpå. Vill du kan du givetvis tillsätta än mer kräftor och eller räkor till denna tårta eller kanske garnera med lite mer ovanpå...

Gott till: Vi serverade tårtan med lite roman och avacadosallad med rödlök och citronolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar