onsdag, september 23, 2009

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon

Efter att ha tillbringat tre dagar till sjöss och ätit buffér på längden och tvären är det gott med en riktig klassiker...misströsta inte om den första raggmunken inte blir toppen, stekpannan är alltid perfekt instekt när du steker den sista...ett tips är att inte riva potatisen för grovt för då tar det för lång tid att steka klart. Och ställer man in färdigstekta i ugnen på varmhållning så försvinner ofta krispigheten. Glöm inte lingonen till...de är livsviktiga!

Ingredienser till 4 personer, (men du får kanske någon lunchlåda också...)
450g Rimmat och skivat fläsk
10st Medelstora potatisar, skalade
3st Ekologiska ägg
1,5dl Vetemjöl
1,5dl Mjölk
1msk Salt
Vitpeppar från kvarn
ca 50g Osaltat smör att steka i

Såhär kan man göra:
1. Stek fläsket i en stekpanna, häll över ev. fett som kommit ut från fläsket i bunken som du blandar ihop raggmunken i. Varmhåll det stekta fläsket i tex ugnen på 60g.
2. Blanda ihop äggen med mjölet så det blir klumpfritt.
3. Tillsätt och vispa ner mjölken, salt och vitpepparn.
4. Vänd ner den rivna potatisen, blanda väl.
5. Smält en "klick" smör i en stekpanna på medelvärme.
7. Använd en slev och stek cirka 1dl raggmunkssmet per raggmunk. Vänd dem en gång under tillagningen som tar ca 3-4min per sida. Passa på så att du har "medelvärme" på spisen så de inte bränns.
8. Servera med lite rårörda lingom och kanske en liten sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar