måndag, september 14, 2009

Isterband med snabbsyrad och stuvad vitkål med grovkorning dijonsenap

Den här enkla måltiden blev bara så bra...med så få ingredienser!!! Smaken på den krämiga kålen skall vara så att den är lätt syrlig och sedan omges med en krämig stuvning. Isterbanden lyfter då ännu mer och allt avrundas med lite grovkornig dijonsenap...MatTina säger "Jättegott"...vet inte vad jag skall säga men gott, enkelt och snabbt tillagat var det...

Ingredienser till 2-3personer:
2-3st Småländska isterband
300g Vitkål, skuren i cm stora strimlor
1st Gul lök, skuren i grövre bitar
3msk Smör
2-3msk Vittvins eller äppelcidervinäger
2dl Creme fraiché original
2msk Mejram, smulad lätt i handen
Salt & peppar från kvarn
2msk Finskuren gräslök
Grovmalen dijonsenap

Såhär kan man göra:
1. Snitta isterbanden genom att göra några kryss på varje sida.
2. Grilla isterbanden i en grillpanna på medelvärme.
3. I en kastrull så fräser du löken och vitkålen med smöret, mjukgör.
4. Häll över vittvinsvinägern och låt den dunsta upp en minut.
5. Vänd ner creme fraichén och mejramen. Nu får du även sänka temperaturen på plattan så det inte blir för varmt. Låt allt bli varmt.
6. Krydda med salt & peppar samt eventuellt lite mer vittvinvinäger.
7. Servera med isterbanden och lite gräslök.

Gott till:
Vi serverade med en liten tomatsallad och lite tunnbröd till...och naturligtvis lite extra grovmalen dijonsenap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar