torsdag, januari 29, 2009

Tomat- & morotsragu med fårost från Lefkas med ruccolapesto och bulgur


Grönt är skönt och att ibland äta lite vegetariskt är riktigt gott! Idag blev det lite här är ditt kylskåp...men resultatet blev mumsigt!

Tillagningstid ca 30min från start till mål.

Ingredienser, 2 personer:

Tomat- & morotsragu
1msk Olivolja
2st Vitlöksklyftor, skivade
2st Morötter, svenska, skivade i tunna skivor, gärna på snedden
2st Röda lökar
1½dl Tomatsås (Ja den var färdigköpt...men det finns bra alternativ)
½dl Vitt vin
2msk Balsamvinäger
1tsk Strösocker
1tsk Basilika
2msk Finhackad persilja
Havssalt efter smak

Bulgur:
2dl Bulgur
4dl Vatten
1tsk Salt

Garnityr:
200g Fårost, själv provade vi en Grekisk från Lefkas i sin egen saltlake, kanongod med riktig
genuin smak, droppa gärna lite olivolja ovanpå osten och vänd den i örter innan du
serverar.
4msk Ruccolapesto, här kan du göra ett val och köpa färdig eller vänta ett tag så kommer ett
recept på hemmagjord.
4st Soltorkade tomater
4st Citronklyftor

Gör såhär:
1. I en sauteuse fräser du vitlöken varsamt utan att den tar färg. Tillsätt löken och morötterna, låt svettas med till det blir al dente.
2. Häll över tomatsåsen, det vita vinet och balsamvinägern, låt puttra cirka 10min.
3. Tillsätt strösockret och kryddorna, låt puttra ca 5min.
4. Medan såsen puttar i steg 2 så kokar du bulguren på svag värme i ca 10min.
5. Arrangera allt på tallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar