onsdag, januari 07, 2009

Dillpanerad torskfile med mangoremoulad & vitlöksmorötter



En trevlig och fräsch rätt efter en jobbdag.
Lite av en variant på klassiska "fiskpinnar" fast mycket godare...


Ingredienser för 2 portioner
200g Torskfile
1 dl Vetemjöl
1 Ägg
1 dl Ekologiskt ströbröd
1/2 Hackad dill
Salt & Peppar från kvarn


Mango & curryremoulad
2 dl Grekisk matlagningsyoghurt
1 dl Pickles
2 msk Kapris
1 tsk Mango & Currykrydda
1 msk Fransk dijonsenap

Grönsaker:
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
3 Morötter
2 Gula lökar
1 Citronklyfta

Gör Såhär:
1. Dubbelpanera torskfilen i mjöl, ägg, ströbröd (Vänd ner dillen i ströbrödet).
Krydda med salt & peppar. Stek i smör på medelvärme.

2. Blanda alla ingredienser till remouladen. Smaka av med mango & currykrydda samt salt & peppar tills du erhåller den styrka du önskar.

3. Fräs finhackad vitlök i smör med de finstrimlade grönsakerna. Smaka av med lite citronsaft och salt.


Servera gärna med ett hemlagad potatismos!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar