Du behöver:
6 potatisar
1-2 paprikor
2 morötter
2 gula lökar
1/2 paket saffran
1 krm timjan, alt färsk från kvist
1-2 vitlöksklyftor
6 pärltomater
2 dl räkor
En bit fisk, tex lax, ca 100g per portion
Fiskbuljong från flaska
Några stänk Tabasco
1 citron
Vatten
Gott tillbehör som topping:
6st soltorkade tomater
10 gröna oliver
1 msk olivolja
Persilja
Vitlöksyoghurt
Såhär enkelt gör du soppan:
1. Skala och skär grönsakerna grovt.
2. Mjukgör grönsakerna i lite olja i en gjutjärnspanna tillsammans med
vitlöken och timjanen. Strö över saffranen och tabscon.
3. Täck med vatten, låt puttra ca 30minuter.
4. Sänk värmen till underhållsvärme, lägg i fisken, pärltomaterna och räkorna.
5. Smaka av med citron och ev. salt.
Toppings:
1. Mixa soltorkade tomater och oliver, vänd ner olivoljan.
2. Vitlöksyoghurt, blanda 1dl yoghurt med 1 msk olivolja, 1 krm vinäger, 1 vitlöksklyfta.
Smaka av med havssalt.
Tips:
Värm gärna djupa tallrikar till 60g, då håller sig soppan varm länge.
Nu är det bara att servera soppan, njut den gärna med ett gott bröd och varför inte ett gott glas Riesling.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar