tisdag, januari 06, 2009

Grillad korianderbiff med ugnsbakad lök och fårosttopping

Trettondagen

Efter en ledig dag passar det gott med en någon enkel kvällsmiddag. Idag en liten grillad nötfärbiff smaksatt med spiskummin och koriander. Ugnsbakad lök med timjan och cayenne samt lite marinerad fårost. En snabblagad maträtt om du har ont om tid...lite krispig rödkålssallad är gott till! Kanske lite crossover men goda smaker som passar gott ihop, lite av en bistrorätt!

Ingredienser för 2 personer:
Biffar
400g nötfärs
2 krm spiskummin
2 krm koriander
2 krm cayennepeppar
1 msk rapsolja
Salt & Peppar från kvarn

Till ugnsgrönsakerna:
2 rödlökar
2 gula lökar
4 potatisar
Timjan & Cayennepeppar
Salt & peppar från kvarn

Gör såhär:
1. Skala potatisen och löken och dela grovt, krydda med timjan, cayennepeppar och salt.
Tillaga i ugn ca 200g i ca 20-25min.
2. Blanda nötfärsen med salt & peppar från kvarn, spiskumin, koriander, cayennepeppar 
och 1 msk rapsolja.
3. Forma till ca 6 mindre färsbiffar och grilla sakta i en grillpanna.
4. Servera gärna med lite marinerad fårost, soltorkade tomater och lite rödkålssallad.
5. Och tro det eller ej med i den lilla skålen är det faktiskt lite chilisås från ett välkänt varumärke!


1 kommentar: