fredag, januari 23, 2009

Avacadobruchetta med laxrom & lime













En liten trevlig fredagsförrätt som du enkelt svänger ihop på mindre än 5 minuter. Det är alltid gott att stilla hungern lite när man kommer hem...och dessutom perfekt om man tex väljer att fortsätta med en varmrätt på en mysig restaurang....man kan inte alltid laga allt själv!

Ingredienser, 2 pers:
4st Skivor bondbröd, typ baguette med surdeg
1 msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta
1st Avacado, gärna ekologisk
2msk Hackad gul lök
1 msk Lime
1 msk Hackad dill
1 krm Chilipeppar
1dl Laxrom
2 msk Creme Fraiche
Bladpersilja

Gör såhär:
1. Skala avacadon och skär den i bitar. Blanda med löken, limen och kryddorna.
2. Pensla olivolja på brödskivorna, grilla ca 2min i 200g varm ugn tills de blir gyllenbruna.
3. Gnid in brödskivorna med en vitlöksklyfta.
4. Lägg upp avacadoröran på brödskivorna.
5. Arrangera lite Creme fraiche ovanpå, garnera med lite bladpersilja.
6. Vips, din bruchetta är klar!

Trevlig fredagskväll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar