torsdag, januari 08, 2009

Ljummen pasta med avacado, kapris och dijonsenapsvinegrette


Ibland vill man laga något snabbt och enkelt. Såhär i ruggiga kalla tider kan det vara gott med en ljummen sallad. Det fina med det är att många smaker förstärks, en varm tomat eller oliv smaker alltid mer än en kylskåpskall. Dessutom upplevs salladen kanske lite mer matig och mättande...Det blir liksom en hel "rejäl" måltid. 

Tillagningstid: 20min

Ingredienser för två personer:
2 dl Okokt pasta
2 msk Pesto av soltorkad tomat
1 Avacado
1 Tomat, urkärnad
1 Bit urkärnad gurka
50g Fårost
5 cm Purjolök, skivad
1 msk Kapris
50g Skivad god salami
Färsk basilika
1 msk Dijonsenap
1 msk Rödvinsvinäger
3 msk Extra virgine olive oil
Salt & peppar från kvarn

Gör såhär:
1. Koka pastan enligt ansvisningarna på förpackningen.
2. Kärna ur grönsakerna och strimla dem.
3. Häll av vattnet från pastan, låt pastan ånga av på den ljumna plattan så att den är varm och torr.
4. Vänd ner peston, grönsakerna, fårosten och salamin, låt stå ca 2 minuter. Alla ingredienser blir nu varma...
5. Under tiden blandar du ihop dijonsenap, olivolja, kapris. Smaksätt med salt och peppar.
6. Häll upp och arrangera den ljumna salladen på tallrikar och rippla lite dressing ovanpå.

Servera gärna ett gott bröd till. 
Tips: Varför jag väljer att kärna ut tomaten och paprikan är att salladen inte blir våt och lite "grötig" eftersom grönsakerna annars säpper ifrån sig vatten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar