torsdag, januari 22, 2009

Guacamole med yoghurt och citron













Om du varit på en reklambyråfest i The Big Apple så vet du att det serveras hinkvis med guacamole som gärna äts skedvis med lite majschips eller friterat majsbröd. I Mexico görs den enbart på avacado men om man vill göra den lite mer dryg så passar Greksik yoghurt perfekt att dryga ut den med. Och om man vill smaksätta med lime eller citron är en smaksak. Den här kvällen serverade vi en ugnsbakad lax till så syran från citronen kom väl till pass till den lena laxen.


Ingredienser:
2st Avacados
2st Vitlöksklyftor, (gärna Kinesisk mild vitlök)
1msk Citronsaft
1msk Olivolja
1 1/2dl Grekisk yoghurt
3krm Havssalt från kvarn
2krm Chilipeppar
1krm Koriander
Lite hackad bladpersilja


Gör såhär:
1. Gröp ur avacadoköttet från skalet och mixa fruktköttet slätt, men behåll gärna lite bitar så märks det tydligare att guacamolen är hemgjord.
2. Blanda i yoghurten och rör varsam slätt.
3. Smaksätt med citronsaften, olivoljan och kryddorna.
4. Låt stå svalt ca 30 min så att smakerna blommar ut.

Gott till det mesta.... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar