söndag, januari 18, 2009

Hemlagad ravioli fylld med fårost & ruccolacreme. Plommontomatsås med vitvinsslungad squach


Här kommer ett perfekt Söndagsrecept! Att laga pasta själv är både kul och enkelt. Dessutom smakar det fantastiskt. Den här pastarätten har rena enkla smaker som smälter ihop i gommen!


Ingredienser:

Pastadag:
6½dl Durumvetemjöl
4 st Ekologiska ägg
Mannagryn
Fyllning:
200g Fårost
½dl Ruccolapesto (finns att köpa färdig)
1tsk Finhacka vitlök
1tsk Extra virginne olive oil

Tomatsås:
1 burk Ekologiska plommontomater
1 dl Rieslingvin (vitt)
½tsk Timjan
½tsk Finhackad vitlök
1 krm Kanel
1 msk Brasilianskt socker
2 msk Extra virgine olive oil

Grönsaksgarnityr
1 msk Extra virgine olive oil
½tsk finhackad vitlök
1st Squach
2-3msk Rieslingvin (vitt)


Gört såhär:

1. Forma en hög på bakbordet med mjölet, forma en skål med hjälp av handen, knäck i äggen och bearbeta degen längre än vad du orkar. Degen skall vara smidig och elastisk. Låt vila i sval ca 30min.

2. Fräs vitlöken och kryddorna i en sauteuse på medelvärme, tillsätt tomaterna, vinet och sockret. Låt såsen reducera ner till en simmig konsistens. Rör inte för mycket i såsen, vill du kan du eventuellt passera den eller köra några sekunder med en stavmixer.

3. Blanda alla ingredienser till fyllningen´i en bunke. Cremen skall vara slät och grön.

4. Bearbeta pastadegen till en rektangel så att den passar in på första valsen i en pastamaskin, alternativt kan du kavla degen varsamt. Om du använder en pastamaskin så vik valsa degen till läge nr: 6.

5. Forma två avlånga remsor ca 10cm breda. Klicka ut fyllningen med jämna mellanrum, pensla med vatten runt om, förslut sedan den undre pastaremsan med fyllningen med den andra, tryck till ordentligt så att det inte bildas luftfickor runt fyllningen, skär ut runda ravioliknyten med hjälp av en sporre. Ett tips är att strö ut lite mannagryn under pastaremsan med fyllningen, då lossar pastakuddarna enklare från bakbordet, borsta ev. bort överflödigt mannagryn från raviolin.

6. Koka pastakuddarna i en så stor kastrull med vatten som möjligt, rikligt saltat. Pastan är klar när den flyter upp till ytan.

7. Samtidigt som du kokar pastan fräser du vitlöken i lite olivolja óch tillsätter squachen skuren i små tärningar, slå på 2-3msk vitvin och brässera squachen snabbt, smaksätt med havssalt.

8. Lägg upp på varma tallrikar och njut pastan, ev. med lite svartpeppar och havssalt från kvarn, allt annat är otänkbart :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar