Ingredienser:
2kg Västeråsgurka
Saltlag, dag 1:
2dl Salt utan jod
2l Vatten
Ättikslag, dag 2:
3dl Ättika, 12%
6dl Vatten
10dl Strösocker
Kryddlag:
7st Dillkronor
1msk Gula senapsfrön
1st Färsk spank peppar med kärnor skuret i skivor
Ev. en liten bit pepparot, ca 5cm i skivor
Såhär kan man göra:
1. Dag 1: Borsta gurkorna rena i kallt vatten, skär dem sedan i ca 3-5mm tjocka skivor.
Lägg gurkorna i rena burkar.
2. Vispa ihop salt och vatten så att det löser sig, häll över gurkorna.
3. Förslut burkarna och ställ kallt över natten.
4. Dag 2: Koka upp ättikslagen så allt löser sig, häll samtidigt av saltlagen från burkarna.
5. Tillsätt kryddningen i burkarna, slå sedan över den varma ättikslagen.
6. Förslut burkarna och ställ in dem i kylen, vänta i ca en vecka innan du provar gurkan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar