söndag, augusti 02, 2009

Ugnsbakad lax, tomat och lime med paella

Idag blev det lite bekväm matlagning! 
Djupdök i frysen och hittade en förpackning med skaldjurspaella från i juni. I kombination med två ugnsbakade laxfiler blev det en delikat söndagsmiddag i solen på verandan. Lite nybakad chiabatta med tapenade och en sallad med romansallad, marinerad kronärtskocka och vårlök lyfte det hela. Jo just det, lite ugnsbakad tomat och lime blev det också...men jag rekommenderar nog ugnsbakad citron, det hade passat lite bättre till paellan. 

Ingredienser till 2 personer:
2st Laxfiler på ca 120g vardera
4-5dl Enkel skaldjurspaella, se recept i juni
2msk Parmesanost
8st Cocktailtomater på kvist
1st Lime...!!! Men använd hellre en citron :)
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Tina upp skaldjurspaellan i en vid och tjockbottnad kastrull med några msk vatten, sätt plattan på medelstark värme med locket på och rör då och då. Du kan även använda micron men när paellan är varm så rör du ner lite riven parmesan för att få till en liten krämighet. Paellan kommer att anta lite mer risottokarraktär nu.
2. Och under tiden paellan värms så ugnsbakar du laxen, tomaterna och den delade limen (citronen) som du alla penslar med lite olivolja och drar över några varv med salt & pepparkvarnen. Ugnsvärme 150-175g, tid ca 15min.
3. Arrangera allt på tallrik och servera gärna med en liten sallad och nybakat bröd...kanske med någon god dipp till. Vill du kan du gärna riva lite mer parmesan över laxen...det kan man inte få för mycket av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar